minimixtape

Biobased bouwstenen als groen alternatief voor DUPLO + winactie!

Welk kind is er niet groot mee geworden? En dan doel ik niet op pindakaas, maar op het beroemde speelgoed uit Denemarken: de welbekende plastic bouwstenen. Ideaal speelgoed, want door de vele mogelijkheden kunnen kindjes er uren mee zoet zijn. Wel heel plastic. En daarom komt BIOBUDDI met een groen alternatief.

Een alternatief voor DUPLO bouwstenen

BIOBUDDI gelooft dat het aanbieden van een alternatief voor goederen die mensen dagelijks kopen of gebruiken de beste manier is om milieuverandering aan te moedigen. Een mond vol, maar het klinkt logisch. Ze streven ernaar om het bewustzijn over duurzaamheid te vergroten. En dat speelgoed duurzamer mag en kan (en misschien zelfs wel moet) daar ben ik het wel mee eens.

Tijdens onze camperreis kwamen we op de mooiste plekken zulke dikke stapels afval – vooral plastic – tegen. Midden in de natuur, in de zee… De wereld ligt er vol mee. Het bewustzijn rondom het verminderen van plastic wordt gelukkig steeds groter. En BIOBUDDI’s bouwstenen zijn daar een goed voorbeeld van.

Biobased bouwstenen

Nu vraag je je natuurlijk af waar de bouwstenen dan wél van gemaakt worden? BIOBUDDI-bouwstenen zijn biobased. Oftewel gebaseerd op planten: het speelgoed word gemaakt van resten van de suikerrietplant. En daar blijft het niet bij, ook de verpakking, stickers, instructies en andere materialen die ze gebruiken, zijn milieuvriendelijk. Een duurzame en milieuvriendelijke oplossing dus.

Musthave speelgoed

Ik zou bijna durven beweren dat bouwsteentjes zoals die van BIOBUDDI een musthave zijn. Kinderen hebben er niet alleen ontzettend veel plezier van, ze stimuleren ook de ontwikkeling. Ze wakkeren de creativiteit en verbeeldingskracht aan en helpen bij het ontwikkelen van ruimtelijk bewustzijn en motorische vaardigheden.

Fantastisch toch, als speelgoed zo kan bijdragen aan de ontwikkeling van je kind?!

Review BIOBUDDI bouwstenen

BIOBUDDI heeft een aantal startersets met blokken in verschillende kleuren en verkoopt ook losse bouwplaten. Ook zijn er sets om vormen, letters of cijfers te leren. En natuurlijk ontbreken ook de bouwsets, waarmee je bijvoorbeeld een winkeltje of een dier maakt, niet. Ik mocht een starterset testen.

De biobased bouwstenen verschillen – naast dat ze van ander materiaal gemaakt worden – iets van de DUPLO bouwstenen. Ten eerste in de uitstraling: die is mat. Vind ik persoonlijk ontzettend mooi. Ten tweede kun je een eigen draai geven aan de bouwstenen door er stickers op te plakken. Deze worden meegeleverd bij de sets.

Tip: ik dacht de stickers gezellig samen met Lis te plakken, omdat ze zo van stickers plakken houdt. Het werd me al snel duidelijk waarom in de handleiding staat dat dit overgelaten moet worden aan een volwassene. De plakkers kwamen vrij moeilijk los van het stickervel, Lis vond het natuurlijk veel leuker ze over elkaar heen te plakken en ze scheuren snel dus herplakken is echt geen optie. Met als resultaat schots en scheef geplakte stickers. Geen wereldramp, maar goed om te weten.

Omdat de set nieuw is, waren de steentjes nog wat stroef en daardoor soms moeilijker te bevestigen op elkaar. Verder is het bouwen echter exact hetzelfde als bouwen met DUPLO bouwstenen. Het combineert ook met elkaar. Je kind kan er dus enorm zoet mee zijn! Lis was helemaal gelukkig met de hoeveelheid roze en paarse bouwstenen in de set en vond de afbeeldingen met auto’s natuurlijk ook geweldig.

BIOBUDDI bouwstenen set winnen (gesloten)

Nu ik ze getest heb, is het de beurt aan jou. Als in: ik mag een set BIOBUDDI biobased bouwstenen weggeven!
Je maakt kans op de Learning Symbols set.

Zo doe je mee aan de winactie:

Meedoen kan tot en met maandag 27 augustus. Dinsdag 28 augustus loot ik een winnaar uit de deelnemers die alle stappen hebben opgevolgd.

UPDATE: ik heb een winnaar geloot uit alle deelnemers en zij heeft via Instagram bericht van mij ontvangen. Dankjewel voor jullie deelname!

Succes!

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwbrief.

Dit artikel bevat een samenwerking.

Mobiele versie afsluiten