minimixtape

Lekker (binnen) spelen op een speelmatras

Salto’s oefenen in de woonkamer of een zelfgemaakte hindernisbaan bouwen in de gang; uitrazen hoeft niet altijd buiten. Op een lekker zacht speelmatras kunnen je kids ook prima binnen hun energie kwijt. Heel fijn, want lekker lang buitenspelen is er momenteel even niet bij in deze ‘Siberische kou’. Ik laat je de speelmatrassen van SitByMeMe zien, een merk wat ik ontdekte via Instagram.

Is zo’n speelmatras nou leuk?

Ons boxkleed is te glad voor op de vloer en we hebben ons gewone vloerkleed weggedaan (iets met vuilaantrekkende hoge polen en een knoeiend klein meisje). Maar iedere ouder met jonge kinderen weet dat ze graag en veel op de grond spelen.
Laatst hadden we losse matrassen in huis voor een project waar ik vast nog wel over ga bloggen. En de pret die Lis er mee had! Alleen al er op en af stappen was dikke lol, laat staan het er overheen rollen, springen, ‘rivieren’ tussen de matrassen maken enzovoort.

Toen wist ik het zeker: een speelmatras is hartstikke leuk!

“We wilden iets comfortabels zodat het hele gezin samen op de vloer tijd kon doorbrengen, iets dat flexibel genoeg was om overal neer te kunnen leggen waar het nodig was én iets dat in de rest van onze thuisomgeving zou passen.” aldus Mette van SitByMeMe.

Design speelmatras

SitByMeMe wil de speelsheid van kinderen bevorderen en maakt daarom echt te gekke speelmatrassen. ‘Te gekke’ ja, want met een oprichter met Deense roots weet je dat het met het design wel goed zit. En dat is fijn, want op die manier leg je zo’n matras als ouder eerder in je woonkamer. En dus zullen je kids er sneller en meer op spelen.
De speelmatrassen van SitByMeMe hebben mooie grafische prints in bijvoorbeeld in stijlvol monochrome, hip mintgroen en lief zachtroze.

Verrassing!

Zo’n speelmatras moet wel goed zijn voor uren springen, tuimelen of lekker knuffelen en lezen. Is je kindje toch uitgespeeld, draai het matras dan om: de onderzijde heeft een print van een stadskaart. Pak de treinen, auto’s, boerderijdieren of ander speelgoed erbij en je kind kan weer urenlang verder spelen! Ik vind dit echt ontzettendleuk bedacht.

Heb jij een speelmatras voor je kinderen? En spelen ze er veel op?

Foto credits @liaminpixels en SitByMeme.

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram, of schrijf je in voor de nieuwbrief. Tot gauw!

Mobiele versie afsluiten