minimixtape

Dit kinderboek over virussen is super relevant nu en helpt je kind wellicht

Virussen zijn momenteel een veelbesproken onderwerp, en dan één virus in het bijzonder. Dus toen ik het kinderboek ‘Het geheime leven van virussen’ tegenkwam, was ik direct benieuwd. Wat zou er in staan, voor welke leeftijd is dit boek geschikt? Lees maar mee!

Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen

Toen dochterlief voor het eerst naar het kinderdagverblijf ging, lazen wij met haar het boekje ‘Nijntje op school‘. En bij het zindelijk worden was dit boekje van Bobbi een fijne stok achter de deur. Ik had al snel door: voorlezen over een onderwerp waar ze op dat moment erg mee bezig is biedt herkenning en steun.

Nu we in een andere samenleving terecht zijn gekomen waarin er ineens regels zijn, dingen anders gaan of niet meer kunnen, en het aantal of de inhoud van regels ook nog eens wil veranderen, begreep ik des te meer dan een kinderboek over dit onderwerp geen slecht idee zou zijn. Voor ons als volwassenen is het een en ander soms al onbegrijpelijk, hoe moet dat voor kinderen zijn?

Kinderboek ‘Het geheime leven van virussen’

Wat is een virus eigenlijk? Wat gebeurt er in je lijf als je besmet wordt met een virus? Wat is een pandemie? Het kinderboek ‘Het geheime leven van virussen‘ beantwoordt een heel scala aan vragen die je kind kan hebben. Uit de omschrijving:

“Virussen vind je echt overal: van het puntje van je neus tot op de oceaanbodem. Ze zijn super sterk! En hoewel ze een slechte reputatie hebben, zijn er eigenlijk maar een paar virussen waarvan je ziek kunt worden. Duik mee in de fascinerende wereld van virussen en ontdek alles wat je wilt en meer over deze ondeugende kleine levensvormen.”

Alles over virussen

In de virus-o-theek leert je kind over verschillende virussen, het boek vertelt waar virussen uit bestaan en hoe ze bestreden kunnen worden. Dat gaat van uitleg over medicijnen en vaccins tot aandacht voor de huidige regels (was je handen, houd afstand) tot het grotere geheel: ‘hou de zeeen en oceanen schoon zoat virussen en andere kliene organismen er hun werk kunnen doen’. Er valt nog veel meer te leren, zo staat er ook een stukje geschiedenis van virussen bij de mens in.

‘Het geheime leven van virussen’ ziet er mooi uit, modern, kinderlijk geillustreerd maar niet onvolwassen. Voor mijn vierjarige is de inhoud nog niet passend qua taalgebruik en onderwerpen. Het lijkt mij geschikt voor schoolgaande kids die bijvoorbeeld ook geschiedenis krijgen en zich iets voor kunnen stellen bij biologie.

Win dit kinderboek over virussen!

‘Het geheime leven van virussen’ lijkt mij een goed boek om te lezen met kinderen zodat ze wellicht iets meer van de situatie in de wereld begrijpen. En ik las dat er momenteel veel angstige kinderen zijn door de pandemie, dus het boek komt op een goed moment uit denk ik. Ik besloot daarom om het exemplaar dat ik ontving voor deze review te verloten.

Wat moet je doen om kans te maken:

De winactie loopt tot en met 30 oktober 2020. Op 31 oktober zal ik een winnaar loten en daarvan de naam bekend maken in dit artikel.

Veel succes en voel je vrij om dit blog te delen met andere ouders, grootouders, oppassers, leerkrachten enz.

UPDATE: Winnaar geloot!

Via naamloten heb ik een winnaar getrokken, en dat is Lara Brugmans! Gefeliciteerd! Stuur je me even een berichtje? Bij geen reactie na 48 uur loot ik een nieuwe winnaar.

Niet gewonnen? Bestel het boek via een van onderstaande links, daarmee support je mijn blog.
– Bestel ‘Het geheime leven van virussen’ via Bol.com.
– Bestel ‘Het geheime leven van virussen via Amazon.nl.

x Anniek

Mobiele versie afsluiten