Connect with us

Het Zwanenmeer voor kids – muziekboek met, jawel, klassieke muziek

Kinderboeken

Het Zwanenmeer voor kids – muziekboek met, jawel, klassieke muziek

Op Facebook schreef ik laatst over de kinderboekenweektraditie van een vriendin. Tijdens kinderboekenweek mogen haar dochters een boek in de boekwinkel uitzoeken. Vond ik een toffe traditie, dus ik hem ‘m gekopieerd. Met Lis toog ik onlangs dus naar de boekwinkel en liet haar kiezen. Best moeilijk, in een winkel met stapels boeken, maar ze had het rap voor elkaar. Ze spotte Het Zwanenmeer voor kids en was er niet meer vanaf te houden. Een (opvoed)succesje hoor: het is een kinderboek met muziek. Klassieke muziek welteverstaan.

Het Zwanenmeer voor kids muziekboek met klassieke muziek

Heel eerlijk, ik heb zelf niet echt iets met klassieke muziek. Maar het schijnt heel educatief te zijn, of heb ik dat er zelf van gemaakt? Geen idee, maar kwaad kan het natuurlijk niet om je kind met muziek in aanraking te laten komen. Ik vond het bijzonder leuk dat Lis een muziekboek met klassieke muziek uitzocht.

Het gaat om Het Zwanenmeer van Jessica Courtney-Tickle, met de muziek van Tsjaikovski.

het zwanenmeer voor kids

Een magisch sprookjesboek

Het Zwanenmeer is prachtig getekend, zoals dat hoort bij een sprookjesboek. Met zachte kleuren, dromerig, de magie spat werkelijk van de pagina’s af. De klassieke muziek erbij versterkt dat alleen nog maar.
Het verhaal gaat over prinses Odette, die overdag een zwaan, maar ‘s nachts haar prachtige zelf is. Ze wordt verliefd op prins Siegfriend, maar boosaardige tovenaar Rothbarth komt tussen hen in. Het Zwanenmeer kent verschillende einde’s, waaronder ook lugubere, maar in dit kinderboek loopt het goed af. Siegfried en Odette verslaan de tovenaar en leven nog lang en gelukkig.

368 keer gelezen

We hebben muziekboek Het Zwanenmeer voor kids dus pas een week of twee in huis, maar ik durf nu al te zeggen dat er geen boek is dat we vaker gelezen hebben. Het boek wordt bijna dagelijks en sowieso heel aandachtig gelezen. Ook zelf vindt Lis het heerlijk om in het boek te lezen en de muziek te luisteren. Het is echt een prachtig boek, een absolute aanrader!

In dezelfde serie verschenen ook Een jaar in één dag, Doornroosjeen De Notenkraker.

Kende jij deze muziekboeken met klassieke muziek al? Hoe zou jouw kind dit vinden?

x Anniek

Meer inspiratie? Hier lees je meer originele kinderboeken tips.

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderboeken

INSTAMIX

Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Hi, ik ben Anniek! Op minimixtape.nl help ik jou om altijd met de origineelste (duurzame/houten) speelgoed en verrassendste traktaties voor de dag te komen – zonder veel gedoe.

Meer over mij

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missenTo Top