Connect with us

Sprookjesachtig kidsdesign: peuterstoeltjes van Petite Amélie

Kids design

Sprookjesachtig kidsdesign: peuterstoeltjes van Petite Amélie

Oh, wat zijn er toch leuke kindermeubels te koop! Momenteel houd ik mijn oren en ogen open voor een mooi tafeltje en stoeltje voor Lis, en zo kwam ik de kindermeubels van Petite Amélie tegen.

peuterstoeltje-grijs-petite-amelie

Konijnen kinderzitje

Petite Amélie maakt baby- en kinderkamermeubels, maar mijn oog viel op een van hun populaire peuterstoeltjes. Deze hebben namelijk een bijzondere rugleuning, in de vorm van konijnenoren. Konijnen zijn hier echt een hit, dus misschien heb ik een wat bevooroordeelde blik, maar ik was op slag verliefd op dit ontwerp. Wat origineel! Het is speels en lief, maar toch strak.

Naast een konijnen-versie zijn er ook peuterstoeltjes in de vorm van een egeltje of met een drakenstaart. Waar de eerste twee nog in neutrale kleuren beschikbaar zijn, zit je met het drakenstaart-setje vast aan groen – op zich ook wel logisch natuurlijk. Voor mij geldt echter ‘zo dochter, zo moeder’ want de stoeltjes met konijnenoren zijn toch echt mijn favoriet.

Handgemaakt peuterstoeltje en -tafeltje

De stoeltjes zijn niet los te koop, ze worden verkocht als set van twee, met een bijpassend tafeltje. Bij elkaar is het een compacte set die lekker ‘luchtig’ oogt. In de eerste plaats door het design, maar ook door de gebruikte materialen en kleuren. De pootjes van zowel de stoeltjes als het tafeltje zijn gemaakt van licht, naturel hout.

kinderstoeltje-kinderzitje-wit-petite-amelie

Ook leuk: iedere kindertafel en -stoel van Petite Amélie wordt met de hand in Europa geproduceerd en geschilderd in een klein atelier op traditionele wijze. Geen massaproductie dus, de stoeltjes met tafeltje komen steeds slechts in selecte series beschikbaar.

Petite Amélie kidsdesign is eigentijdse brocante

Petite Amélie is opgericht door een niet meer zo petite Amélie, maar met de jeugdherinnering van een klein meisje als leidraad. De poppenwagen die ze ooit had, vormde de basis voor een eigen design. De stijl van toen in de kinderkamer van nu: Petite Amélie maakt baby- en kinderkamermeubels geïnspireerd op de Franse brocante stijl. Normaliter niet helemaal mijn stijl, maar de vertaling van Petite Amélie spreekt mij wel aan.

Welk kinderstoeltje wordt het?

Voorlopig blijf ik me nog even oriënteren op kinderstoeltjes en -tafeltjes. Ik kan ook zo lekker twijfelen hoe en waar dit in ons huis zou moeten komen te staan. We hebben nog twee reizen gepland staan dus pas daarna wil ik serieuzer gaan kijken. Maar dit ontwerp maakt echt goede kans. Denk ik.

De gebruikte foto’s voor dit artikel zijn afkomstig van de website van Petite Amélie.

33, dromende plannenmaker, reiziger en rupsjenooitgenoeg. Werkt als zelfstandig ondernemer. Trots en verwonderd om mama te zijn van Lis (2). En nog volop aan het ontdekken hóe mama te zijn. Op minimixtape.nl deel ik een mix van toffe printables en design voor kids, voor papa's en mama's die net als ik niet van lelijke dingen houden. Ook schrijf ik over ondernemen en reizen als mama. Tune in, baby!

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Een nieuwe aanwinst in huis: ontmoet kinderstoel Karl - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kids design

POPULAIR

TOFFE GEPERSONALISEERDE POSTERS IN MIJN SHOP

Ga naar webshop

INSTAMIX

  • Wow Wat een leuke reacties op de winacties en lieve
  • WINNAARS! De winnaars van de winvierdaagse zijn bekend! De namen
  • FOLLOW THE BUNNY he has the chocolate  deze set
  • Vandaag voelde bijna als lente maar ik zit in de
  • Joehoe! Ik heb deze poster toegevoegd aan mijn shop Hoe
  • Lettervreter  dit speelgoed is echt een hit ze kent

FACEBOOK

SHOP & SUPPORT

> Shop bij BOL.com

> Boek via Booking.com

Op mijn site maak ik soms gebruik van affiliate links. Koop of boek je iets (maakt niet uit wat!) via zo’n link, dan ontvang jij gewoon je toffe spul as usual, maar ondertussen help je mij enorm. Mijn dank is dus groot mocht je iets bestellen!

GRATIS WEEKPLANNER

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missen

Booking.com
Kinderkleding nieuwe collectie
To Top