Connect with us

Speelgoed voor een lange autoreis met kinderen

Lievelingsmix

Speelgoed voor een lange autoreis met kinderen

Bij vakantie hoort vaak een lange autorit of vliegreis. Met kinderen erbij is zo’n reis niet meer rustig achterover leunen. Dit speelgoed was bij ons een hit in de auto.

Toen Lis zo’n 14 maanden oud was vertrokken wij naar de Franse Alpen voor een weekje snowboarden. We hadden dat ook al gedaan toen ze 3,5 maand oud was, maar deze keer zou de reis wel anders worden. Sliep ze vorig jaar nog bijna de hele reis, nu had ons meisje genoeg aan een middagslaap van zo’n 1,5 uur. Dat vroeg dus om een actievere bijdrage van de bijrijder: entertainment.

Klein en handzaam speelgoed voor in de auto

We keken rond die leeftijd nog niet heel veel filmpjes met haar en dat wilde ik ook een beetje als laatste redmiddel achter de hand houden. Ik zocht dus speelgoed wat makkelijk mee kon in de auto. Wat kleins, want dat was wel zo handzaam in de autostoel. Bij de HEMA vond ik snoezige vingerpopjes. En we bleken al een set handpopjes van IKEA te hebben waar nog niet mee gespeeld was. Ik stopte de beestjes in een zakje met rits.

Een schot in de roos!

vingerpopjes entertainment onderweg met kinderen

Vermaak onderweg naar Frankrijk – en terug

Het was love at first sight met het witte katje van de HEMA. Bij mij, maar ook bij Lis. Wékenlang waren ze onafscheidelijk. Ze kroop, liep en speelde ze met het kleine beestje onafgebroken in haar hand. Ik kocht uiteindelijk zelfs nog twee dezelfde poppetjes zodat ik ze kon wassen (leuk, witte knuffels). Het katje echt het eerste waar ze om vroeg als ze wakker werd of als we de deur uit gingen. Tot op de dag van vandaag is ‘kleine miauw’ zoals ze ‘m nu noemt, een van haar favorieten.

De pluche vingerpopjes in het zakje hadden een magische aantrekkingskracht. Er in stoppen, er uit halen, rits open en dicht en de knuffeltjes bekijken zorgde tijdens de autoreis voor lang speelplezier. Als ik ze op m’n vingers zette, kon ik haar aan het lachen maken.

dierenpopjes reizen met kids

Urenlang speelplezier in de auto, het vliegtuig en thuis

De zachte witte poes was dus vanaf het begin favoriet. De dierentuin vingerpopjes bevallen ook goed. Ze zijn minder zacht dus hebben een minder hoog knuffelgehalte. Maar de grijze muis (nu genaamd ‘piepmuis’) en consorten hebben ook tijdens die vakantie en thuis al voor urenlang speelplezier gezorgd. En nog steeds wordt ze enthousiast van het zakje met popjes, dus gingen ze onlangs ook weer mee het vliegtuig in. Prima vermaak tijdens een reis dus!

Wat doe jij om je kindjes zoet te houden tijdens een autorit of vliegreis?

 

Continue Reading
Advertisement

33, dromende plannenmaker en rupsjenooitgenoeg. Trots en verwonderd om mama te zijn van Lis (1). En nog volop aan het ontdekken hóe mama te zijn. Op minimixtape deel ik een mix van toffe printables om met/voor je aapie(s) te maken en kids design voor papa's en mama's die net als ik niet van lelijke dingen houden. Tune in, baby!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Lievelingsmix

POPULAIR

NIEUW: SHOP GEPERSONALISEERDE PRINTABLES

Ga naar webshop

INSTAMIX

  • How I love Mondays! I do really because my weekhellip
  • YAY my printable countdown poster was picked as a favoritehellip
  • I had such an inefficient workday today so that meanshellip
  • I thought you needed candy colored wooden blocks in yourhellip
  • Stay magical! To all my lovely and new followers hellip
  • No today was not my day Feeling a bit offhellip

FACEBOOK

LIEVELINGS WEBSHOP

PSikhouvanjou

Shop je via deze link dan ontvang ik daarvan een percentage. Jij krijgt je toffe kinderspul en ondertussen help je mij enorm. Mijn dank is groot mocht je iets bestellen!

Advertisement

MIS GEEN PRINTABLE! VOLG ME OP

BlogSociety
To Top