Connect with us

Knuffelbeesten tegen hongersnood: elke verkochte pop = 10 maaltijden

Kids design

Knuffelbeesten tegen hongersnood: elke verkochte pop = 10 maaltijden

Shoppen en tegelijkertijd de wereld verbeteren. Ik kende het concept al van Toms schoenen, maar het idee bestaat ook voor speelgoed. En in het bijzonder knuffelbeesten: voor elke verkochte knuffel verzorgt cuddle+kind 10 (!) maaltijden voor kinderen.

‘Family of five’ on a mission

En wat voor missie! Jen, Derek, Ethan, Brooke en Rachel Woodgate zijn het gezin achter cuddle+kind. Het idee voor het merk ontstond toen ze ontdekten dat er elke dag kinderen met een lege maag naar school gaan. Dat aantal is zelfs 66 miljoen. Ook overlijden er jaarlijks 3,1 miljoen kinderen jonger dan 5, door gebrek aan eten. De missie van cuddle+kind is daarom jaarlijks 1 miljoen maaltijden te verstrekken.

En dat proberen ze te bereiken met de verkoop van knuffelbeesten.

cuddle+kind knuffelbeesten fair trade

Ethisch geproduceerde, met de hand gebreide poppen

Unieke, met de hand gebreide poppen. De vrolijke collectie superzachte knuffels van cuddle+kind omvat onder andere Lucy het lammetje, Pearl de zeemeermin en Benedict de beer. Stuk voor stuk lieve knuffelvriendjes!

De knuffelbeesten van cuddle+kind worden fair trade geproduceerd in Peru. De productie ligt in handen van ambachtslieden en draagt bij aan de lokale werkgelegenheid. Elke knuffel voldoet aan de strenge Amerikaanse en Canadese eisen en wordt gemaakt met gifvrije materialen.

cuddle+kind knuffel lammetjecuddle+kind fair trade knuffels  cuddle+kind knuffelpop zeemeermin handgebreid

1 verkochte knuffel staat gelijk aan 10 maaltijden voor kinderen

Voor het verstrekken van de maaltijden werkt cuddle+kind samen met zogenaamde Giving Partners over de hele wereld. Het gaat dus niet alleen om de bestrijding van honger in Amerika, inmiddels zorgde het merk door de verkoop van knuffels al voor voeding voor kinderen in 65 landen.

Wat een bijzonder speelgoed he? Ik vind dit in ieder geval een fantastisch initiatief! Ik wil je dan ook vragen dit verhaal zo veel mogelijk te delen. Een klein beetje liefde voor cuddle+kind, om ze te helpen hun missie, 1 miljoen maaltijden per jaar, te bereiken!

<3

Wil je zeker weten dat je geen blog of printable mist, volg mij dan op Facebook, Instagram of Bloglovin’. Tot gauw!

 

 

 

 

Continue Reading
Advertisement

33, dromende plannenmaker en rupsjenooitgenoeg. Trots en verwonderd om mama te zijn van Lis (1). En nog volop aan het ontdekken hóe mama te zijn. Op minimixtape deel ik een mix van toffe printables om met/voor je aapie(s) te maken en kids design voor papa's en mama's die net als ik niet van lelijke dingen houden. Tune in, baby!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kids design

POPULAIR

NIEUW: SHOP GEPERSONALISEERDE PRINTABLES

Ga naar webshop

INSTAMIX

  • Workday for me its daddydaughterday today! I feel so blessedhellip
  • Normally Thursday is motherdaughterday meaning me and Lis today ishellip
  • GM! Its Friday so that means there is a newhellip
  • When your little one decides she does not want tohellip
  • Goodmorning! What better way to start the day with ahellip
  • Goodmorning and hello new followers Im so happy you arehellip

FACEBOOK

LIEVELINGS WEBSHOP

PSikhouvanjou

Bol.com

Op mijn site maak ik soms gebruik van affiliate links. Shop je via deze links dan ontvang jij gewoon je toffe (kinder)spul as usual, maar ondertussen help je mij enorm. Mijn dank is groot mocht je iets bestellen!

Advertisement

MIS GEEN PRINTABLE! VOLG ME OP

To Top