Connect with us

Een kindvriendelijke tuin waar ook papa’s en mama’s van kunnen genieten

Werk en leven

Een kindvriendelijke tuin waar ook papa’s en mama’s van kunnen genieten

Zeker nu ons meisje er is vind ik het wel zo fijn om dagelijks een frisse neus te halen. En dan prijs ik mezelf weer gelukkig met het feit dat we een eigen tuin hebben. Met gras, want dat vonden wij wel zo kindvriendelijk. In onze tuin groeit vooralsnog echt gras. Vorig jaar zelf (lees: manlief) gezaaid. Bij wijze van test, of het ons zou lukken. Als blijkt dat het te veel onderhoud kost, dan wordt het een kunstgrasmat. Want laten we wel wezen, dat bespaart enorm veel tijd. Kindvriendelijk is leuk, maar we willen ook graag ouder-vriendelijk. En kunstgras valt zeker in beide categorieën.

Exit groene grasvlekken, enter wijntjes drinken met je lief

Buiten spelen is natuurlijk heel gezond. Bijkomend voordeel van al dat rondrennen en spelen op het gras is een goede nachtrust. Heel fijn als je op een zwoele zomeravond nog een wijntje wilt drinken met je lief. Wel een beetje jammer zijn de slijtageplekken in de grasmat die dat gespeel oplevert. Daar heb je met kunstgras dus geen last van…

En wat te denken aan grasvlekken in de kleding? Iedere voetbalmama is bekend met de venijnige groene vlekken. Ook dat is met kunstgras verleden tijd.

kunstgras kindvriendelijke tuin waar op letten bij aankoop

Speelgras

Wat ik niet wist, is dat een elastische kunstgrasmat mogelijke verwondingen voorkomt en gewrichten beschermt. En voor onder de schommel of glijbaan zijn er zelfs speciale stevige kunstgrassoorten verkrijgbaar, die verrassend zacht zijn en risico op letsel verminderen. Wist jij dat?

Groener dan bij de buren

Iedereen die echt gras in de tuin heeft liggen, weet dat het onderhoud ervan best een ding is. Het houdt niet op bij maaien. Wil je gras dat groener is dan bij de buren, dan moet je wieden, bemesten, mossen verwijderen, ‘verticuteren’ opzoeken in het woordenboek, dat vervolgens uitvoeren, nazaaien en beregenen.

En voor kunstgras? Juist. Dat blijft groen(er dan bij de buren). Het verwijderen van kauwgom/bladeren/poep van huisdieren is het spannendste onderhoud. En je moet er misschien niet op gaan barbecuen of je sigaret op uitdrukken.

Waar je op moet letten bij de aankoop van kunstgras

Mocht manlief het onderhoud aan de grasmat zat worden, dan is het onderhoudsvrije altijd-groene-speelgras het antwoord. Nu viel mij gelijk op dat er enorme verschillen zijn, van topkunstgras tot goedkoop. Natuurlijk wil je niet teveel betalen, dus het prijskaartje van goedkoop kunstgras lonkt. Maar uiteindelijk heb je vast ook geen zin om jaarlijks een nieuwe kunstgrasmat te leggen…

Waar dus op te letten? Ik kan me voorstellen dat de mate van echtheid nog niet echt een issue is. Mijzelf kennende zou ik daar best een concessie in willen doen als dat voordeliger uitpakt. Maar in een tuin waar kinderen spelen is kunstgras dat voldoet aan elementaire kwaliteitseisen geen overbodige luxe. Zo lees ik op de website van Topkunstgras de waarschuwing dat goedkoop kunstgras vaak zware metalen zoals cadmium en lood bevat. Daar wil je je kids toch niet op laten ravotten?!

Ook zijn stugge, harde grasvezels vast niet echt een pretje om op te spelen en kunnen je kinderen zich daaraan bezeren. Daar gaat het hele idee van lekker spelen op gras in de tuin.

Daarnaast zijn onvoldoende UV-bestendigheid en lage duurzaamheid kenmerken van goedkopere kunstgrassen die pas na een jaar of langer opvallen. Let dus voordat je kunstgras aanschaft op de herkomst ervan en vraag naar ISO-certificaten.

Heb jij gras in de tuin? En hebben je dan gekozen voor echt gras of kunstgras? Ik ben benieuwd naar je ervaring!

x Anniek

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram, Bloglovin’ of schrijf je in voor de nieuwbrief. Tot gauw!

 

BewarenBewaren

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

33, dromende plannenmaker, reiziger en rupsjenooitgenoeg. Werkt als zelfstandig ondernemer. Trots en verwonderd om mama te zijn van Lis (2). En nog volop aan het ontdekken hóe mama te zijn. Op minimixtape.nl deel ik een mix van toffe printables en design voor kids, voor papa's en mama's die net als ik niet van lelijke dingen houden. Ook schrijf ik over ondernemen en reizen als mama. Tune in, baby!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Werk en leven

POPULAIR

TOFFE GEPERSONALISEERDE POSTERS IN MIJN SHOP

Ga naar webshop

INSTAMIX

  • Wow Wat een leuke reacties op de winacties en lieve
  • Joehoe! Ik heb deze poster toegevoegd aan mijn shop Hoe
  • WINVIERDAAGSE dag 4 zijn jullie klaar voor de laatste winactie?!
  • WINVIERDAAGSE dag 3  Het is weekend n ik heb
  • WINVIERDAAGSE dag 2  Gister is de winvierdaagse van start
  • Vandaag voelde bijna als lente maar ik zit in de

FACEBOOK

SHOP & SUPPORT

> Shop bij BOL.com

> Boek via Booking.com

Op mijn site maak ik soms gebruik van affiliate links. Koop of boek je iets (maakt niet uit wat!) via zo’n link, dan ontvang jij gewoon je toffe spul as usual, maar ondertussen help je mij enorm. Mijn dank is dus groot mocht je iets bestellen!

GRATIS WEEKPLANNER

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missen

Booking.com
Kinderkleding nieuwe collectie
To Top