Connect with us

Favoriet houten speelgoed: de Nins

Lievelingsmix

Favoriet houten speelgoed: de Nins

Eén keer in de twee weken probeer ik een ‘lievelings’-blog te plaatsen. Want tussen alle artikelen over kids design en design speelgoed, is het ook wel leuk om te lezen waarmee dan bij ons gespeeld wordt. Zo vind je onder het kopje ‘Lievelingsmix’ dus boekjes, knuffels en andere producten die favoriet zijn bij Lis.

En zoals je al hebt kunnen lezen in het artikel over pastelkleurig houten speelgoed, zou ik jullie laten zien welk houten speelgoed bij ons echt een hit is.

Nins?

Toen ik de ‘Nins’ tegen kwam, was ik zelf spontaan in love. Mijn oog viel op een set met een combinatie van de houten popjes met ringen, munten en bakjes. De kleurstelling, de variatie in vormen, het mooie hout. Het zag er prachtig uit! De omschrijving beloofde urenlang speelplezier, uitdaging en stimulering van de fantasie. Ook dat klonk goed.

Ik vond de prijs alleen wat te gortig om zo maar even tussendoor aan te schaffen. Maar ik was verliefd, en in onze geplande camper roadtrip vond ik het ideale excuus (‘klein, handzaam en multifunctioneel speelgoed’) om de houten speelset tóch te kopen.

Lievelings houten speelgoed Nins Grapat Lievelings design houten speelgoed Grapat

Een nieuwe liefde

Een schot in de roos: Lis deelt mijn liefde voor de Nins. Vanaf het eerste moment heeft de set popjes, ringen, munten en bakjes haar interesse. Het is geweldig om haar te zien spelen met dit speelgoed: ze verzint er vanálles mee. De muntjes functioneren als munten, maar zijn ook al boterhammen of koekjes geweest. De verschillende kleuren nodigen uit tot sorteren, de verschillende vormen tot bouwen. Eindeloos stapelt ze de ringen op en af elkaar. Op kleur of juist door elkaar, om de popjes heen of om een van mijn vingers. En net zo eindeloos stopt ze de ook zo geliefde handpopjes in de houten bakjes, die dan ineens een draaimolen, bad of bed worden in haar fantasie.

Travelgadget

Omdat het van hout gemaakt is, kan het tegen een stootje. We namen de Nins dus al eens mee tijdens een picknick, dagje strand of naar een restaurant. (In dat laatste geval is het aan te raden om er maar een paar mee te nemen, want met kleine kindjes ligt het natuurlijk constant op de grond en anders blijf je rapen). Ze functioneerden ook als goed afleidingsmateriaal tijdens de boottocht van Denemarken naar Noorwegen en waren fijne speelmaatjes onderweg.

Dit houten speelgoed is wat mij betreft echt geniaal. Ik zou bijna zeggen, net zo onmisbaar als een blokkendoos. Maar ja, ik ben dus fan.

Nins houten speelgoed

Fantasie en ontwikkeling stimuleren

“Het familiebedrijf Grapat, gevestigd in Gerona (Catalonië) is in 2015 begonnen met het fabriceren van speelgoed. Grapat haalt haar inspiratie uit de antroposofie en uit de “loose parts” theorie waarbij kinderen worden uitgedaagd hun creativiteit te gebruiken en outside the box te denken.” las ik op de website van Houtspel. Iets waar ik me heel erg in kan vinden. En ik merk dat Lis ook graag zo speelt en haar eigen verhalen bedenkt. Zo plaatste ik al eens op Instagram dat ze vaak een slaapspelletje doet, waarbij ze dingen als takjes of bloemen in bed stopt. Ik zou dit eerder verwachten met knuffels, haha.

Het speelgoed van Grapat, waaronder de Nins, vond ik bij Houtspel en Coconeh. De set die wij hebben is de lente-variant.

De ‘Lievelings’-blogberichten schrijf ik op eigen initiatief en zijn in geen enkele vorm een samenwerking of gesponsorde content. Dit zijn écht onze favorieten.

Wil je niks over onze favorieten of artikelen over ander leuk kids design missen, volg mij dan op Facebook, Instagramof Bloglovin’. Tot gauw!

BewarenBewarenBewarenBewaren

Continue Reading
Advertisement

33, dromende plannenmaker, reiziger en rupsjenooitgenoeg. Werkt als zelfstandig ondernemer. Trots en verwonderd om mama te zijn van Lis (1). En nog volop aan het ontdekken hóe mama te zijn. Op minimixtape deel ik een mix van toffe printables om met/voor je aapie(s) te maken en design voor kids, voor papa’s en mama’s die net als ik niet van lelijke dingen houden. Tune in, baby!

3 Comments

3 Comments

 1. Pingback: Handgemaakt houten speelgoed met mediterrane uitstraling - minimixtape

 2. Pingback: Favoriet van Lis: houten speelgoed voor meisjes met een grote fantasie - minimixtape

 3. Pingback: De mooiste houten dieren en figuurtjes die ik tot nu toe zag - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Lievelingsmix

POPULAIR

TOFFE GEPERSONALISEERDE POSTERS IN MIJN SHOP

Ga naar webshop

INSTAMIX

 • Zoveel mooie sneeuwfotos in mijn feed! Ik kan natuurlijk niethellip
 • Last call alleen vanavond nog kun je meedoen aanhellip
 • Genieten van het winterwonderland zie stories en van dithellip
 • Bye bye Fuerteventura wat hebben we genoten En wat eenhellip
 • Kerst printable! Wij vieren hier vanavond nog Sinterklaas als inhellip
 • Blij dat ik glij er staat een nieuwe bloghellip

FACEBOOK

LIEVELINGS WEBSHOPS

Shop bij BOL.com

Op mijn site maak ik soms gebruik van affiliate links. Shop je iets (maakt niet uit wat!) via deze links, dan ontvang jij gewoon je toffe spul as usual, maar ondertussen help je mij enorm. Mijn dank is groot mocht je iets bestellen!

Advertisement

KERST PRINTABLE – GRATIS

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missen

To Top